Słodko się więc wspieramy:) i za jakąś godzinę wyruszamy. Na talerzu polskie pancakes, z jogurtem greckim i z własnoręcznie zebranymi jagodami na bazie w Podwilku.
Składniki:
• 2 szklanki mąki
• 2 jajka
• 1 i 1/2 szklanki mleka
• 75 g rozpuszczonego masła
• 3 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/3 szklanki cukru pudru
• szczypta soli
Mąkę przesiać, jajka roztrzepać, wymieszać z mlekiem i pozostałymi składnikami. Na końcu dodać masło. Odstawiamy „miksturę” na 15 minut. Ciasto smażymy bez dodatkowego tłuszczu.
• 2 szklanki mąki
• 2 jajka
• 1 i 1/2 szklanki mleka
• 75 g rozpuszczonego masła
• 3 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/3 szklanki cukru pudru
• szczypta soli
Mąkę przesiać, jajka roztrzepać, wymieszać z mlekiem i pozostałymi składnikami. Na końcu dodać masło. Odstawiamy „miksturę” na 15 minut. Ciasto smażymy bez dodatkowego tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz