28.07.2013

Późne śniadanie przyszłych mistrzów:)

Przed nami wyprawa do lasu. W planie treningowym, według którego przygotowujemy się do półmaratonu w Wilnie (do startu zostało jeszcze tylko 48 dni), mamy dzisiaj do przebiegnięcia 16 km.
Słodko się więc wspieramy:) i za jakąś godzinę wyruszamy. Na talerzu polskie pancakes, z jogurtem greckim i z własnoręcznie zebranymi jagodami na bazie w Podwilku.


Składniki:
• 2 szklanki mąki
• 2 jajka
• 1 i 1/2 szklanki mleka
• 75 g rozpuszczonego masła
• 3 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/3 szklanki cukru pudru
• szczypta soli

Mąkę przesiać, jajka roztrzepać, wymieszać z mlekiem i pozostałymi składnikami. Na końcu dodać masło. Odstawiamy „miksturę” na 15 minut. Ciasto smażymy bez dodatkowego tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz